Workshop TRANSPORT

Ontwerpen met techniek die nog niet bestaat

Bas Bollinger is Global Leader Rail and Urban Transport bij ingenieurs- en adviesbureau Arcadis. Wereldwijd ontwikkelt hij openbaar vervoer projecten en vervoersknooppunten.

In zijn ‘stad van de toekomst’ zijn eigen auto’s uit het straatbeeld verdwenen: minder vervuiling, meer groen.

“Korte afstanden doen we straks vooral met e-bikes, snelle pedelecs en elektrische steps. Slimme apps en computersystemen verzorgen reizen op maat: wil je ‘gemak’ of vooral ‘snel’? Je reis wordt gepland en geboekt. Je wordt opgehaald met een zelfrijdende auto’s, die brengt je naar een vervoersknooppunt waar je direct verder reist met duurzaam vervoer. Arcadis loop op deze ontwikkelingen vooruit. Met het ontwerpen van projecten houden we nu al rekening met technologie die pas over tien of twintig jaar beschikbaar is.”

In deze workshop los je een vervoersprobleem op met techniek die nu nog niet bestaat.

Bekijk ook:

Comments are closed.