Workshop VOEDING

Foto: Marco Verch, Flickr.com

Een duurzame voedselketen

Arnold van der Valk is mede-oprichter van Food Council MRA. Van 1999-2017 werkte hij als hoogleraar landgebruiksplanning aan de Wageningen Universiteit. Hij deed er onderzoek naar de rol van voedsel in steden.

“De manier waarop we met voedsel omgaan is niet alleen van belang voor onze gezondheid maar ook een sleutel voor de oplossing van problemen rond klimaat, werkgelegenheid, landschap, groen en verkeer.”

In zijn ‘stad van de toekomst’ is er veel aandacht voor voedselproductie in en rond de steden (urban agriculture, vertical farming), gebruik en hergebruik van alle grondstoffen (cirulaire economie) en gezonde maaltijden. Onderwijs en lokale productie brengen voedselproductie en consumenten weer dichter bij elkaar. In deze smakelijke workshop ontwerp je een duurzame voedselketen, van teelt tot consumptie en het hergebruik van restjes.

F

Bekijk ook:

Comments are closed.