Workshop WONEN

Groen, energieneutraal en zonder afval

Jip van der Duin is planoloog, dj en coördinator van de broedplaats en Stichting Bildung in Amsterdam.

In zijn ‘stad van de toekomst’ staan de bewoners voorop. Zij zijn eigenaar van de wijken waarin zij wonen en werken. In die wijken komen natuur, stadslandbouw, sociaal ondernemerschap, kunst en culturele uitingen samen. Een belangrijk onderdeel is de ‘circulaire economie’: leven zónder afval te produceren.

Jip werkt met de Stichting Bildung aan de leefbaarheid in Amsterdam door leegstaande panden te veranderen in duurzame sociaal-culturele centra met een woon-werkfunctie. Buurtbewoners en ondernemers worden hier actief bij betrokken. In deze workshop ontwerp je jouw ideale stadswijk. En die is natuurlijk ook afvalloos en energieneutraal.

Bekijk ook:

Comments are closed.