Debat over klimaatactivisme 17 april 20.00 uur

Foto: scholieren.com

Praat mee over het vernieuwde klimaatactivisme! Scholieren, studenten, leraren en activisten komen op 17 april bij elkaar in Cinetol Amsterdam. De onderwerpen: Wat moet de inzet zijn van het nieuwe klimaatactivisme? Welke middelen zetten we in? Hoe kunnen we samenwerken?

17 april 20.00 uur, entree: gratis

Presentatie: Mark Boode, initiator The Only Planet, schrijver van de young adult roman Vogelkinderen en mede-oprichter van Teachers For Climate.

Cinetol:  Tolstraat 182, Amsterdam, bereikbaar met tram 4 halte Lutmastraat.

DEELNEMERS:

Youth For Climate

Generatie Klimaat heeft er genoeg van. Het is volgens de groep tijd dat de regering aan de slag gaat met een strenger klimaatbeleid omdat het om hun toekomst gaat. Hun eerste klimaatspijbelactie trok ruim vijfduizend leerlingen naar het Malieveld. In mei volgt een Europese klimaatspijbeldag.

Students For Climate

‘’Waarom zou je studeren als je geen toekomst hebt?‘’ Students For Climate zet de politiek verder onder druk door elke donderdag te staken “tegen het falende klimaatbeleid en de teloorgang van onze planeet.”

Teachers For Climate

De jongste nieuwkomer onder de klimaatactivisten. Geïnspireerd door hun leerlingen en studenten zetten ze zich in voor duurzaamheid in het onderwijscurriculum en duurzame schoolgebouwen. Ze plaatsten een petitie online waarin zij het klimaatspijbelen aanmoedigen.

Greenpeace

Actief in 55 landen streeft Greenpeace naar een groenere wereld, een wereld die volgens Greenpeace “beter, nodig en haalbaar” is. Ze stellen milieuproblemen aan de kaak bij overheden en bedrijven door middel van wetenschappelijk onderzoek, vreedzame acties, lobby’s en inventieve confrontaties.

Extinction Rebellion

Extinction Rebellion heeft een duidelijk mission statement: ‘’geweldloze rebellie tegen overheden vanwege te weinig aandacht voor t klimaat met als eisen: eerlijkheid over de milieucrisis en nul uitstoot in 2025.’’ Ze trekken de aandacht. De activisten lagen onlangs voor dood verspreid over station Amsterdam Zuid.

Code Rood

Code Rood is een bundeling van activisten die zich collectief verzetten tegen alle vormen van fossiele brandstoffen: olie, gas en kolen. Als activisten kiezen zij voor openbare burgerlijke ongehoorzaamheid.

Bekijk ook:

Comments are closed.