Mark Boode

MARK BOODE

Mark Boode (1967) is docent theater op een middelbare school. Hij schrijft verhalen, theaterstukken en columns. Hij maakte met jongeren voorstellingen over vrijheid, oorlog en eigenheid.

“Een boek of voorstelling begint altijd met een vaag idee. In een theaterzaal met jongeren of thuis achter m’n bureau, in het begin zijn er alleen kreten, krabbels, losse gedachten en improvisaties. Met Vogelkinderen wilde ik onderzoeken wat er gebeurt als ik heel veel ideeën over een groene, vreedzame wereld bij elkaar in een blender stop. De blender die mijn kop is.

Na zo’n start lees ik veel over het onderwerp. In boeken, op internet. Ik ga met spelers, vrienden en deskundigen volop in discussie. Dan begint het malen. Eerst wordt het een brei, maar langzaam begin ik de wereld uit het verhaal voor me te zien. Natuur, steden, dieren, mensen. Ik stel veel vragen. Wie zijn er vrienden? Waar hebben ze moeite mee?

Bij elk nieuw hoofdstuk, elke nieuwe scene, moet ik als schrijver of regisseur de personages beter leren kennen. Wat zouden ze doen nu, voelen, denken, zeggen? Soms weet ik dat echt niet. Het gaat me nooit meer lukken, denk ik dan, maar als ik volhou schrijft het verhaal zichzelf opeens weer verder. Dan zit ik uren achter elkaar tot diep in de nacht te schrijven, als buiten de hele wereld rustig is.

Aan Vogelkinderen heb ik drie jaar gewerkt.

Heel veel leesplezier en als je wat wil vragen, gewoon even mailen!”

Meer weten over Mark Boode?

www.markboode.nl

Contactinformatie:
Mark Boode Publicaties / Vogelkinderen

Tel: 06-46752547

info@vogelkinderen.nl

Comments are closed.